Ayuntamiento de Lérida

  • Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) o Impost de circulació

    Descripció

    L'impost de vehicles de tracció mecànica grava la titularitat dels vehicles aptes per a la circulació.

    GESTIONS

    • Per conèixer més informació sobre l'impost, seleccioneu el tràmit "Informació sobre l'impost de circulació"
    • Si cal que realitzeu la matriculació d'un nou vehicle, seleccioneu el tràmit "Autoliquidació d'impost de vehicles"
    • Si el vostre vehicle té més de 25 anys, podeu consultar el tràmit de "Bonificació de l'impost de circulació per antinguitat del vehicle"
    • Si sou titular d'un vehicle i teniu mobilitat reduïda, podeu consultar el tràmit "Exempció de l'impost de circulació per discapacitat"
    • Si el vostre vehicle està destinat a ús agrícola, podeu consultar el tràmit "Exempció de l'impost de circulació per a vehicles d'ús agrícola"
    • Si el que voleu és interposar un recurs sobre l'impost ja que ha hagut algun error en la liquidació, seleccioneu el tràmit "Interposició d'un recurs en relació a l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica".

    ALTRES GESTIONS RELACIONADES AMB L'IMPOST

    • Si voleu realitzar el pagament de tributs, seleccioneu "Com fer el pagament de tributs"
    • Si voleu domiciliar el rebut de l'impost, seleccioneu el tràmit "Domiciliació bancària de tributs: alta, baixa o modificació".
    • Si necessiteu un duplicat del rebut pendent de l'impost, per fer el pagament, seleccioneu el tràmit "Duplicats de documents de pagament de deutes municipals"
    • Si voleu un comprovant de pagament d'un rebut domiciliat, seleccioneu el tràmit "Consulta de dades de rebuts domiciliats"
    • Si necessiteu un certificat per acreditar el pagament d'un o diversos tributs, seleccioneu el tràmit "Certificat de pagament de tributs municipals"

    Seleccioneu un tràmit

  • Impost sobre béns immobles (IBI)

    Descripció

    L'impost de béns immobles és un impost que grava la titularitat de drets: concessió administrativa, dret real de superfície, dret real d'usdefruit i dret de propietat. La diferència entre un bé urbà i un bé rústic ve determinada pel Pla General d'Ordenació Urbana. El període de pagament voluntari de l'impost i els terminis de pagament dels rebuts domiciliats es poden consultar al calendari fiscal de l'any corresponent.

    Qui ha de pagar l'impost?

    Està obligat al pagament de l'impost de béns immobles la persona que sigui titular dels drets a 1 de gener de cada any.

    En cas de vendre el pis en data posterior, la persona que resta obligada al pagament del mateix any és la que era propietària l'1 de gener.

    L'impost té caràcter anual. No es pot dividir el rebut per parts proporcionals per canvi de propietari o de titular dels drets objecte de gravamen.

    Quan s'ha de pagar?

    • El rebut es paga en el termini fixat pel calendari fiscal (període voluntari de pagament). Si voleu ser avisats de l'inici de cada cobrança, us podeu donar d'alta al servei d'alerta al contribuent clicant al següent enllaç: Demanar alta al Servei d'Alerta al Contribuent
    • Si teniu el rebut domiciliat, la data que s'efectua el càrrec a les entitats bancàries ve fixada cada any al calendari fiscal.
    • Recordeu que al tractar-se d'un rebut de padró, no és necessari que l'Ajuntament de Lleida envïi o notifiqui el mateix al vostre domicili. L'Ajuntament de Lleida envia el rebut a les persones que no l'han domiciliat per facilitar el pagament i evitar que hagin de desplaçar-se a les oficines municipals. El fet que el rebut no arribi al domicili o arribi amb retard, no eximeix al contribuent de la seva responsabilitat de pagar dins el període de pagament voluntari. Si no us ha arribat la carta de pagament al vostre domicili, podeu demanar un duplicat mitjançant aquest tràmit. També podeu comprovar la vostra adreça fiscal i modificar-la mitjançant aquest altre tràmit.
    • L'import del rebut correspon al pagament dins els períodes establerts. Passat el període voluntari de pagament es cobrarà un recàrrec sobre l'import del rebut.
    • L'Ajuntament també pot generar liquidacions quan hi hagi alguna omissió de padró, s'hagin de liquidar rebuts amb efectes retroactius o liquidacions complementàries d'algun rebut ja existent.

    Com es paga el rebut?

    Podeu consultar la informació aquí.

    Bonificacions i exempcions

    Amb caràcter general, les bonificacions i exempcions estan regulades en la Llei (RD 2/2004, de 4 de març, Text refòs de les hisendes locals) i per tant, són d'aplicació directa.

    L'Ajuntament de Lleida té les bonificacions específiques sobre l'impost de béns immobles les quals es troben regulades a l'Ordenança Fiscal núm. 1.1 de l'any en curs.

    Les exempcions també les podeu consultar a l'Ordenança fiscal.

    Tramitació

    Si heu venut el pis i us ha arribat l'impost

    • Si la data de la venda (data d'escriptura) és anterior a l'1 de gener d'aquest any, no us correspon pagar el rebut. En aquest cas, heu d'adreçar-vos a l'Oficina de Gestió i Atenció Tributària amb:
      - Una còpia de l'escriptura
      - L'últim rebut de l'IBI
    • Si la data de la venda (data d'escriptura) és posterior a l'1 de gener d'aquest any, us correspon pagar el rebut.

    Documentació que cal aportar

    Recordeu que per realitzar una gestió sobre el tribut, en cas que no sigueu el titular de l'impost, haureu de portar la corresponent autorització de representant, així com adjuntar la fotocòpia dels DNI de la persona autoritzant i autoritzada.

    Normativa

    Més informació

    Departament d'IBI de l'Ajuntament de Lleida
    Av. Blondel 16, 3a planta
    Telf. 973 700 403

    Impresos

    Tràmits relacionats

  • Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (Plusvàlua)

    Descripció

    La plusvàlua és un impost que s'aplica quan hi ha una transmissió d'una propietat d'un bé immoble (habitatge, local, solar, pàrquing, traster, etc.) o bé una transmissió de drets reals sobre béns immobles (com per exemple l'usdefruit).

    L'impost està regulat en els articles 104 a 110 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals i en l'Ordenança fiscal 1.5.

    Qui ha de pagar la plusvàlua?

    La plusvàlua l’abona qui anomenem subjecte passiu.

    • En el cas de transmissions a títol onerós (compravenda, permuta, etc.), l'haurà de pagar qui transmet.
    • En el cas de transmissions a títol lucratiu (herència, donacions, etc.), l'haurà de pagar qui ho rep.

    SUPÒSIT

    SUBJECTE PASSIU

    a) Transmissions a títol lucratiu

    Qui adquireix

    b) Transmissions a títol onerós, si qui transmet no és persona física no resident

    Qui transmet

    c) Transmissions a títol onerós, si qui transmet és persona física no resident

    Qui adquireix

    d) Constitució o transmissió de drets reals de gaudi a títol onerós

    Qui constitueix o transmet el dret

    e) Constitució o transmissió de drets reals de gaudi a títol lucratiu

    Qui adquireix el dret

    Tal com diu el supòsit c), quan qui està obligat al pagament de l’impost és una persona física no resident a Espanya, l'obligació passarà de forma substitutiva al comprador o obtenidor del dret, d'acord al que preveu la legislació.

    Qualsevol pacte que es formalitzi, tot i que sigui en escriptura pública, tindrà efectes només entre les parts. L'Ajuntament s'adreçarà a les persones que esdevenen subjectes passius segons cada cas.

    Quins terminis hi ha per presentar la declaració de plusvàlua?

    La declaració de l'impost s'haurà de presentar:

    • En actes entre vius (compravenda, donació, etc.), dins del període de 30 dies hàbils, a comptar des de l’endemà de la data de transmissió (data d’escriptura).
    • En el cas d’herències o de transmissions per causa de defunció, el termini és de 6 mesos (a comptar des del dia de la defunció). Aquest termini es podrà prorrogar en cas que no es disposi de l’escriptura d’herència, per un període de fins a un any, sempre que se sol·liciti la pròrroga dins dels sis primers mesos.

    Què succeeix si presento la declaració de plusvàlua fora de termini?

    Quan les declaracions de plusvàlua es presenten fora dels terminis legals, s’han d'abonar els recàrrecs previstos a l’article 27 de la Llei General Tributària.

    Quins paràmetres o dades es tenen en compte per al càlcul de la quota tributària?

    1. El valor del sòl que figura en el rebut de l'IBI de l'any que es fa la transmissió
    2. Els anys (fins a un màxim de 20) que fa que el transmissor disposa del bé immoble (data de la compra o de la defunció, si es va adquirir per herència)
    3. El percentatge anual fixat en l'ordenança fiscal 1.5 d'acord amb els anys
    4. El tipus de gravamen fixat en l'ordenança fiscal 1.5 d'acord amb els anys.

    Exempcions i bonificacions

    Podeu consultar les exempcions i bonificacions aplicables sobre l'impost a l'ordenança fiscal i a la legislació vigent.

    Encara que es compleixin els requisits per a l'aplicació de les bonificacions, aquestes s'han de sol·licitar en el moment que es presenti la declaració de l'impost i dins dels terminis legals fixats a l'ordenança.

    Consultes freqüents

    • És important el preu de la compravenda per calcular la plusvàlua?
      No, ja que per al càlcul es té en compte el valor cadastral del terreny, bé o dret al qual s'aplica un percentatge sobre el nombre d'anys que ha estat propietari de la finca.
    • Les transmissions de propietats de més de 20 anys es troben exemptes de pagament de l’impost?
      No, no es troben exemptes. A partir dels 21 anys, el tipus de gravamen i el percentatge anual que s'apliquen a la base imposable és el corresponent a 20 anys.
    • Els terrenys rústics paguen aquest impost?
      No. La plusvàlua només s'aplica a les transmissions de béns urbans. Cal atendre a les normes de l'IBI i, si un terreny té la condició de rústic i no hi ha cap bé immoble, no es declararà la plusvàlua.
    • Quina és la data de transmissió?
      La data de transmissió o de constitució del dret és aquella en què l’immoble canvia de propietari. És important ja que marca els terminis dins dels quals s’ha de fer el pagament de l’impost.
      En el cas d’actes que siguin per causa de defunció (herències o llegats), la data de transmissió és la data de defunció.
      En les altres casuístiques, serà la data del document públic que acrediti la transmissió (escriptura, data de decret d'adjudicació, etc.).

    Tramitació

    Feu-vos el vostre pressupost

    L'exactitud del càlcul de l'import de la quota de la plusvàlua dependrà de la consignació correcta de les dades necessàries per efectuar-ne el càlcul. Podeu fer una previsió mitjançant l'enllaç següent:

    Càlcul previsió de la plusvàlua

    Per a fer el càlcul cal que tingueu el rebut de l'IBI de l'any de la transmissió a mà.
    Si no el teniu, ens el podeu sol·licitar:

    Com es fa el pagament?

    Un cop hagueu rebut la carta de pagament, podeu fer el pagament com qualsevol altre tribut.

    Què succeeix si no pagueu l'impost dins del termini?

    L’incompliment en el pagament de l’impost originarà de forma automàtica els recàrrecs establerts a la Llei general tributària.

    Formes de tramitació

    Per mitjà de la xarxa privada notarial (RENO)

    L’Agència Notarial de Certificació (ANCERT) permet l’intercanvi de dades de forma segura i fiable entre notaris i Administracions Públiques. Aquesta transmissió de dades es fa per mitjà de la Red Privada Notarial (RENO) i no per mitjà d’entorns telemàtics públics com Internet, obtenint-se així un grau més elevat de seguretat.

    Abans de presentar la vostra escriptura a l’Ajuntament, us recomanem que pregunteu al vostre notari si ja ha fet l’enviament mitjançant ANCERT, per evitar duplicitats en la presentació.

    Per correu postal

    • Oficina de Gestió i Atenció Tributària (OGAT) - Registre auxiliar de l'Ajuntament de Lleida
      Av. Blondel, 16, baixos
      25007 Lleida
    • Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC) - Registre General de l'Ajuntament de Lleida
      Rambla Ferran, 32
      25007 Lleida

    Presencialment

    Documentació que cal aportar

    Cal presentar una autoliquidació per a cadascuna de les finques, fent-hi constar expressament la referència cadastral.

    La documentació a aportar és:

    • Model de declaració (dues còpies) - vegeu apartat Impresos
    • Fotocòpia del rebut de l'impost de béns immobles del darrer any/exercici
    • Fotocòpia dels documents acreditatius de la transmissió actual (escriptura del notari, acta judicial o document que dóna fe de l’acte o contracte, etc.)
    • En cas que la persona que faci el tràmit no és la persona que consta com a titular, cal l'autorització per a fer la gestió com a representant, juntament amb la fotocòpia del DNI de la persona autoritzant i de l’autoritzada.

    En cas d'herència, quan s'ha complert el termini per a la declaració de Plusvàlua i encara no s'ha formalitzat l'escriptura d'acceptació d'herència

    En aquest supòsit, heu de presentar el model de declaració privada de béns - vegeu apartat Impresos

    Normativa

    Més informació

    Impresos

  • Informació turística de la ciutat de Lleida

    Descripció

    Al Centre d’Informació i Reserves trobareu informació actualitzada i respostes de qualitat. Tot el que no us podeu perdre quan visiti Lleida, així com informació sobre restaurants, bars, festes populars, exposicions, espectacles musicals i teatrals, jornades gastronòmiques i informació sobre comunicacions. Lleida és una ciutat plena de llocs per visitar i gaudir: la Seu Vella, el Palau de la Paeria, els museus, l’Auditori, etc. Al Centre d’Informació i Reserves trobareu tota la informació i les respostes per viure Lleida intensament. Un equip de tècnics professionals estan a la vostra disposició per informar-vos i assessorar-vos sobre la millor opció i preparar-vos una visita a mida.

    Al Centre d'Informació i reserves, podeu trobar, entre altres serveis:

    • Punt d'informació: informació actualitzada i respostes de qualitat. Tot el que no us podeu perdre quan visiteu Lleida,
    • Informació sobre restaurants, bars, festes populars, exposicions, espectacles musicals i teatrals, jornades gastronòmiques i informació sobre comunicacions. Lleida és una ciutat plena de llocs per visitar i gaudir: la Seu Vella, el Castell del Rei, el Castell templer de Gardeny, Museu de Lleida.....
    • Assessorament personalitzat
    • Programació de visites a mida
    • Servei de botiga virtual:A més d’informació, també podeu trobar una gran varietat de regals exclusius de Lleida (reproduccions de caragols, de marracos, de la Seu Vella, samarretes, tasses...). Si ho desitgeu podeu fer la vostra compra per Internet, on també disposareu de tot aquest ventall d’articles de regal.

    Tramitació

    Si voleu sol·licitar informació turística de la ciutat de Lleida, ho podeu fer a través d'aquest formulari

    Més informació

    TURISME DE LLEIDA
    C/ Major, 31 bis
    25007 LLEIDA
    infoturisme@paeria.es
    www.turismedelleida.cat

    Centre d'Informació i Reserves: Telèfon d'informació: 902 25 00 50

    twitter i facebook

    Horari d'atenció:
    Dilluns a dissabtes: 10.00-14.00 i de 16.00-19.00
    Diumenges i festius: 10.00-13.30

  • Informe negatiu de béns de l'Ajuntament de Lleida

    Descripció

    Justificant emès per l'Ajuntament de Lleida que acredita que un contribuent no consta en cap dels padrons municipals de:

    • Impost sobre béns immobles
    • Impost sobre vehicles de tracció mecànica
    • Impost d'activitats econòmiques.

    En cas que el contribuent tingui propietats, constaran en el certificat.

    Qui ho pot sol·licitar?

    • La persona interessada, sigui un particular o una empresa, entitat, cooperativa, etc.
    • També el pot sol·licitar un representant degudament autoritzat. (Vegeu l'apartat 'Impresos').

    Preu

    Aquesta taxa es troba regulada a l'ordenança 2.1, article 5 epígraf 1r, número 1 "Informe de dades".

    Aquesta gestió serà gratuïta en cas que el subjecte passiu sigui major de 65 anys o acrediti la situació d'atur. També serà gratuïta en cas de tramitació per Internet.

    Termini de validesa

    Depèn de l'administració o lloc on s'hagi de presentar. Amb caràcter general,aquest període acostuma a ser de tres mesos.

    Formes de tramitació

    • Seu electrònica de l'Ajuntament de Lleida (tramitació amb i sense certificat digital)

      Per tramitar electrònicament la sol·licitud premeu el botó "tramitar" que trobareu al final d'aquesta pàgina, empleneu les dades del formulari que us apareixerà en pantalla, adjunteu-hi, si escau, la documentació corresponent, i envieu-lo.

      Si la sol·licitud s'ha fet correctament, veureu un missatge de confirmació i rebreu un correu electrònic amb el vostre codi de sol·licitud amb el qual podreu fer-ne el seguiment mitjançant l'opció "seguiment de tràmits" que trobareu al menú de l'esquerra.

      L'informe sol·licitat l'obtindreu per correu postal. Una vegada comprovades totes les dades, rebreu un correu electrònic indicant que la sol·licitud ha estat processada, en el moment que l'informe estigui emès i s'hagi enviat per correu postal.

      Rebreu per correu ordinari el corresponent informe de béns, en el domicili que ens heu indicat en el formulari (sempre i quan aquesta adreça es correspongui a alguna de les adreces del titular que constin a les nostres bases de dades, és a dir, al domicili on consteu empadronat, al domicili fiscal o a l'adreça que figura per a notificacions de l'Ajuntament de Lleida).

    • Tramitació presencial: Oficina de Gestió i Atenció Tributària - Registre auxiliar

      Av. Blondel 16 baixos
      ofgestio@paeria.cat
      http://economia.paeria.cat


      Horari: de dilluns a divendres, de 09.00 h a 14.00 h

      Si realitza el tràmit presencialment, cal aportar:

      • Si fa la sol·licitud la persona interessada:
        • Original del document d'identitad, que podrà ser:
          • DNI - Permís de residencia
          • Passaport
          • Permís de conduir
      • Si fa la sol·licitud una persona jurídica:
        • Original del CIF i el corresponent poder del representant legal de la persona jurídica indicada.
      • Si fa la sol·licitud un representant:
        • Original o fotocòpia del document d'identitat de la persona interessada o sol·licitant.
        • Original del document d'identitat del representant.
        • Full d'autorització signat pel sol·licitant, trobarà aquest full d'autorització al final del tràmit.
      • En el supòsit de menors o incapacitats:
        • Original del document d'identitat del tutor o representant legal.
        • Original del llibre de família o de la sentència judicial que acredita aquesta representació legal.

      Aquest justificant, presencialment es lliurarà a l'acte

    Més informació

    Oficina de Gestió i Atenció Tributària
    Av. Blondel, 16, planta baixa
    Tel. 973 700 420
    ofgestio@paeria.cat

    Impresos

  • Informe previ d'arqueologia per a obres

    Descripció

    L'informe d'Arqueologia Municipal és un informe relatiu a la possibilitat que es puguin conservar les restes d'èpoques anteriors en la zona de la ciutat on es proposa construir. Indica la necessitat o no de fer sondejos arqueològics.

    Si els resultats d'aquests sondejos són positius, caldrà fer una excavació arqueològica del solar.

    Aquest informe, de caràcter obligatori i previ a qualsevol intervenció, és un dels documents requerits a l'hora de sol·licitar una llicència per executar una obra major.

    Qui el pot sol·licitar?

    Poden sol·licitar l'informe previ d'Arqueologia:

    • Promotors
    • Constructors
    • Propietaris
    • Directors de projectes

    Preu

    L'obtenció d'aquest informe és gratuïta, segons l'ordenança fiscal 2.1 art.7.2.

    Formes de tramitació

    • Seu electrònica de l'Ajuntament de Lleida (amb certificat digital)

      Per fer aquest tràmit electrònicament necessiteu identificar-vos amb un certificat digital o amb un dels sistemes d'identificació acceptats. Podeu consultar els certificats admesos per a aquest servei en aquest enllaç.

      Si no teniu certificat digital, podeu consultar com demanar-lo:

      Per tramitar electrònicament la vostra sol·licitud premeu el botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta pàgina, empleneu les dades del formulari que us apareixerà en pantalla, adjunteu-hi, si escau, la documentació corresponent i envieu-lo.

      Si la sol·licitud s'ha fet correctament, veureu un missatge de confirmació i rebreu un correu electrònic amb el vostre codi de sol·licitud, amb el qual podreu fer-ne el seguiment mitjançant l'opció "Seguiment de tràmits", que trobareu al menú de l'esquerra.

    • Tramitació presencial: Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC) - Registre General

      Rambla de Ferran, 32
      25007 Lleida
      http://omac.paeria.cat


      Consulteu l'horari d'atenció

      Per a aquesta tramitació podeu sol·licitar cita prèvia.
      Ara bé, si voleu ser atesos en horari de tarda és imprescindible que reserveu hora.
      Ho podeu fer per tres canals:

    Documentació que cal aportar

    • Juntament amb la sol·licitud, heu d'adjuntar el plànol de situació. Si no en teniu, podeu obtenir-ne un mitjançant la pàgina web de l'Oficina Virtual del Cadastre.
    • En el supòsit d'una obra de nova planta, a més de la documentació esmentada anteriorment, heu de presentar un plànol de fonaments.
    • En cas de presentació presencial, també heu d'aportar el document de sol·licitud. Consulteu l'apartat Impresos.
    • Si feu la gestió mitjançant un representant, també heu d'adjuntar l'imprès d'autorització com a representant.
    • Si la persona representant pot fer la tramitació de forma presencial, a més de l'autorització de representació haurà de presentar les fotocòpies del DNI de la persona que autoritza i de l'autoritzada. Consulteu l'apartat Impresos.

    Normativa

    Més informació

    Servei d'Arqueologia
    Pl. Paeria, 11, 6a planta (edifici Pal·les)
    25007 Lleida
    Tel. 973 700 398
    arqueologia@paeria.es

    Enllaços amb més informació

    Impresos

    Tràmits relacionats

  • Informe urbanístic associat a la tramitació d'activitats

    Descripció

    És l’informe previ en el qual l’Ajuntament es pronuncia sobre la compatibilitat de l’activitat projectada amb el planejament urbanístic vigent i la disponibilitat i suficiència dels serveis públics municipals per atendre els requeriments de l’activitat.

    Qui ho pot sol·licitar

    La persona física o jurídica que vol exercir una o diverses activitats en un mateix centre o establiment, o el seu representant legal. En aquest cas s'ha de declarar la representació amb la qual s’actua.

    Termini de la sol·licitud

    Prèviament a l’inici de l’activitat i a la presentació de la sol·licitud o comunicació prèvia corresponent.

    Requisits previs

    Haver realitzat el pagament de la corresponent taxa associada a aquest tràmit, si és el cas.

    Taxa

    La taxa s'estableix a les Ordenances Fiscals. (Vegeu en l'apartat "tramitació" com realitzar el pagament).

    Vigència de l'informe

    La resolució establirà, a tenor de les circumstàncies concretes de l’activitat, el termini de caducitat de l’informe, que serà d’un mínim de sis mesos i un màxim de dos anys, transcorregut el qual caldrà tornar-lo a demanar.

    Termini de resolució

    El termini per resoldre la petició d’informe urbanístic és d’un mes. En els supòsits en què aquest s’ha d’emetre en la comunicació prèvia, el termini és de vint dies.

    Tramitació

    Autoliquidació de la taxa prèvia a la sol·licitud

    Aquesta comunicació requereix realitzar prèviament el pagament de l'autoliquidació de la taxa. Per sol·licitar l'autoliquidació cal adreçar-se presencialment a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana.

    Formes de tramitació

    • Seu electrònica de l'Ajuntament de Lleida (tramitació amb i sense certificat digital)

      Per tramitar electrònicament la sol·licitud premeu el botó "tramitar" que trobareu al final d'aquesta pàgina, empleneu les dades del formulari que us apareixerà en pantalla, adjunteu-hi, si escau, la documentació corresponent, i envieu-lo.

      Si la sol·licitud s'ha fet correctament, veureu un missatge de confirmació i rebreu un correu electrònic amb el vostre codi de sol·licitud amb el qual podreu fer-ne el seguiment mitjançant l'opció "seguiment de tràmits" que trobareu al menú de l'esquerra.

      Per a realitzar aquest tràmit electrònicament necessiteu disposar d'un certificat digital. Podeu consultar els certificats admesos per aquest servei en aquest enllaç.

      Si no teniu certificat digital, podeu sol·licitar-ho:

    • Tramitació presencial: Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC) - Registre General

      Rambla de Ferran, 32
      25007 Lleida
      http://omac.paeria.cat


      Consulteu l'horari d'atenció

      Per a aquesta tramitació podeu sol·licitar cita prèvia.
      Ara bé, si voleu ser atesos en horari de tarda és imprescindible que reserveu hora.
      Ho podeu fer per tres canals:

    Documentació que cal aportar

    1. Sol·licitud d’acord amb el model normalitzat (formulari online per a la presentació electrònica o model disponible a l'apartat Impresos per a la tramitació presencial).
    2. Plànol de l’emplaçament de l’activitat projectada que permeti una identificació indubtable de la finca.
    3. Memòria descriptiva de l’activitat projectada que expliqui la seva naturalesa i les seves característiques principals, amb determinació de les necessitats d’ús i aprofitaments del sòl i del subsòl, així com dels requeriments de l’activitat respecte la disponibilitat i la suficiència dels serveis públics municipals.
    4. En els casos d’activitats subjectes a la legislació d’accidents greus o que tenen algunes de les substàncies químiques o categoria de substàncies tòxiques o molt tòxiques incloses en aquesta legislació d’accidents greus, de conformitat amb els llindars que estableix la normativa de seguretat industrial, la sol·licitud ha de contenir la informació que requereixi aquesta legislació, en especial la Llei 12/2008 i el Reglament que la desenvolupa, en relació a l’anàlisi quantitatiu del risc, d’acord amb les instruccions dictades per la Agència Catalana de Seguretat Industrial.
    5. En cas d’actuar com a representant legal, declarar que es disposa de tots els poders necessaris per a presentar la comunicació i rebre, si escau, les corresponents comunicacions i/o notificacions.

    Més informació

    Departament encarregat de la informació i sol·licitud presencial:

    Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC)
    Rambla Ferran, 32, planta baixa
    Consulteu horari d'atenció

    Departament encarregat de la tramitació, resolució i notificació de l'expedient

    Planejament i Gestió Urbanística
    Pl. Paeria, 11
    Tel. 973 700 375
    Fax 973 700 478

    Impresos

    Tràmits relacionats

  • Inscripció a les Escoles Esportives Municipals. Curs 2019/2020

    Descripció

    Aquest tràmit s'adreça a les escoles públiques d'educació infantil i primària de la ciutat de Lleida.

    Les Escoles Esportives Municipals són activitats esportives extraescolars que organitza el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Lleida als diferents centres educatius públics de la ciutat i que es desenvolupen en horari no lectiu, utilitzant les instal·lacions dels mateixos centres. S’adrecen a nens i nenes de 4 a 12 anys.

    Condicions

    • DURADA CURS 2019/2020: del 7 d’octubre de 2019 al 16 de maig de 2020
    • PREU/INSCRIT: 23,50 € (taxa municipal)
    • INSCRITS: Mínim 12 i màxim 15 nois/noies

    Tramitació

    Inscripció a una Escola Esportiva Municipal o alta d'un nou alumne a una EEM

    Si voleu fer la inscripció d'una aula a una Escola Esportiva Municipal, o bé si voleu incloure nous alumnes a una activitat que heu sol·licitat, premeu el botó Tramitar, que trobareu al final d'aquesta pàgina i empleneu les dades corresponents. Haureu d'adjuntar la fitxa amb les dades dels alumnes (Vegeu l'apartat Impresos).

    Donar de baixa un alumne a una Escola Esportiva Municipal

    Si el que voleu és sol·licitar la baixa d'un alumne d'una activitat seleccioneu el tràmit Baixa d'alumnes inscrits a les Escoles Esportives Municipals Curs 2019/2020, que trobareu al final d'aquesta pàgina.

    Formes de tramitació

    • Seu electrònica de l'Ajuntament de Lleida (tramitació amb i sense certificat digital)

      Per tramitar electrònicament la sol·licitud premeu el botó "tramitar" que trobareu al final d'aquesta pàgina, empleneu les dades del formulari que us apareixerà en pantalla, adjunteu-hi, si escau, la documentació corresponent, i envieu-lo.

      Si la sol·licitud s'ha fet correctament, veureu un missatge de confirmació i rebreu un correu electrònic amb el vostre codi de sol·licitud amb el qual podreu fer-ne el seguiment mitjançant l'opció "seguiment de tràmits" que trobareu al menú de l'esquerra.

    Més informació

    Servei d'Esports
    Regidoria d'Esports i Activitat Física
    Av. Tortosa, 2 (edifici Mercolleida), 1a planta

    Telèfons: 973 700 607 - 973 700 614

    http://esport.paeria.cat
    esports@paeria.cat

    Impresos

    Seleccioneu un tràmit

  • Inscripció al Registre Municipal d'Entitats

    Descripció

    És l'acompliment del dret d'inscripció en un registre que estableix la normativa vigent de caràcter local per a totes les entitats, a efectes de publicitat i per tal de poder ser subjecte de determinats drets.

    El Registre Municipal d'Entitats té els objectius següents, que es despleguen d'acord amb la voluntat de l'Ajuntament d'afavorir el correcte foment de l'associacionisme ciutadà i participatiu:
    - El reconeixement de les entitats inscrites i la garantia d'exercir els drets que estableix aquest Reglament i la legislació vigent.
    - El coneixement per part de l'Ajuntament de les dades més importants de la societat civil de la ciutat, la seva representativitat, el grau d'interès i d'utilitat ciutadana de les activitats de les entitats, la protecció de la seva autonomia funcional i el discerniment més just sobre els ajuts que poden rebre de l'Ajuntament de Lleida i el coneixement, si és el cas, dels ajuts provinents d'altres ens públics o privats.

    Qui ho pot sol·licitar?

    Es poden inscriure al Registre Municipal tota mena d'entitats sense afany de lucre constituïdes legalment, que tinguin com a objectius defensar, fomentar i millorar els interessos generals o sectorials dels ciutadans i ciutadanes del municipi. Les entitats han de tenir l'abast de la seva acció, com a mínim, en el marc del municipi, i hi han de tenir ubicada la seva seu social o la de la seva delegació local.

    Requisits previs

    L'entitat ha d'estar inscrita prèviament en el Registre General d'Associacions de la Generalitat de Catalunya o Registre Oficial que correspongui.
    Per sol·licitar la inscripció en aquest registre us heu d'adreçar al Departament de Justícia de la Generalitat (carrer Sant Martí, 1, Lleida. Telèfon 973 72 77 07). També podeu consultar la informació sobre el tràmit d'inscripció en el web: http://www.gencat.net/justicia/temes/adjucat/serveis/info_gestions/index.html

    Quins drets dóna?

    • Sol·licitar subvencions per al desenvolupament de les activitats de l'entitat.
    • Participar en la política municipal d'acord amb la normativa legal i la pròpia de l'Ajuntament de Lleida.

    Obligacions que comporta

    Les entitats inscrites en el Registre Municipal tenen l'obligació de notificar a l'Ajuntament qualsevol modificació de les dades que figuren en la documentació que hagi servit de base per fer-hi la inscripció. El termini per a aquestes notificacions és de trenta dies comptats des de la data en què s'hagin produït.

    Preu

    Aquest servei és gratuït.

    Formes de tramitació

    • Seu electrònica de l'Ajuntament de Lleida (amb certificat digital)

      Per fer aquest tràmit electrònicament necessiteu identificar-vos amb un certificat digital o amb un dels sistemes d'identificació acceptats. Podeu consultar els certificats admesos per a aquest servei en aquest enllaç.

      Si no teniu certificat digital, podeu consultar com demanar-lo:

      Per tramitar electrònicament la vostra sol·licitud premeu el botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta pàgina, empleneu les dades del formulari que us apareixerà en pantalla, adjunteu-hi, si escau, la documentació corresponent i envieu-lo.

      Si la sol·licitud s'ha fet correctament, veureu un missatge de confirmació i rebreu un correu electrònic amb el vostre codi de sol·licitud, amb el qual podreu fer-ne el seguiment mitjançant l'opció "Seguiment de tràmits", que trobareu al menú de l'esquerra.

    • Tramitació presencial: Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC) - Registre General

      Rambla de Ferran, 32
      25007 Lleida
      http://omac.paeria.cat


      Consulteu l'horari d'atenció

      Per a aquesta tramitació podeu sol·licitar cita prèvia.
      Ara bé, si voleu ser atesos en horari de tarda és imprescindible que reserveu hora.
      Ho podeu fer per tres canals:

    Documentació que cal aportar

    • Sol·licitud d’Inscripció al Registre Municipal d’Entitats, en cas de presentació presencial (vegeu l'apartat Impresos), o bé omplir el formulari en cas de presentació electrònica
    • Fotocòpia dels Estatuts legalitzats
    • Número d’inscripció del Registre de l’Administració de Justícia o registre que correspongui
    • Còpia de l’acta de la darrera assemblea general de socis (o òrgan equivalent), en què s’elegeix la Junta Directiva vigent el dia de la sol·licitud d’inscripció
    • Identificació completa dels membres que ocupen càrrecs directius a la Junta
    • Certificació del nombre de persones associades a Lleida
    • Identificació de la seva seu social
    • Fotocòpia del CIF de l’entitat

    Normativa

    Més informació

    Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació
    Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida), 1a planta
    25005 Lleida
    Tel. 973 700 453
    participació@paeria.es

    Enllaços amb més informació

    Documents

    Impresos

    Tràmits relacionats

  • Inscripció com a usuari de la xarxa de ludoteques municipals (carnet de ludoteques)

    Descripció

    La xarxa de ludoteques municipals són uns espais adreçats a les famílies i nens i nenes per fer diferents projectes lúdics: tallers, jocs, activitats lúdiques. Per accedir a la xarxa de ludoteques, cal inscriure's com a soci. Mitjançant aquest tràmit podeu obtenir la carta de pagament previ per demanar el carnet d'usuari de la xarxa de ludoteques.

    La Xarxa Municipal de Ludoteques ofereix un espai d’educació en l’oci i el temps de lleure a totes les famílies de la ciutat.

    Els serveis que ofereixen les ludoteques s’inicien com a espai de trobada en els primers mesos de vida dels nadons i posteriorment com a servei d’acompanyament a les famílies en el procés educatiu, mitjançant el joc, al llarg del creixement dels seus fills i filles.

    A la ludoteca els nens i les nenes trobaran un espai educatiu de joc que podran compartir amb altres companys, i amb els educadors que els proporcionaran informació i els faran propostes que els estimulin el seu enginy i creativitat.

    Més informació sobre les ludoteques municipals.

    A qui s'adrecen?

    A nens i nenes de la ciutat d'edats compreses entre 0 i 12 anys i les seves famílies.

    Quines activitats s'ofereixen?

    Per a què serveix el carnet de soci?

    El carnet d'usuari de la xarxa de ludoteques serveix per accedir a totes les ludoteques i poder gaudir de els seves activitats. El carnet servirà per anar a totes les Ludoteques de la Xarxa Municipal.

    Quan cal renovar el carnet?

    El carnet té una vigència anual. Els carnets es renoven amb l'inici del curs escolar, és a dir, a partir de l'1 de setembre es poden renovar els carnets, que tindran vigència fins el setembre de l'any següent.

    Preu i condicions

    El carnet de soci d'usuari de la xarxa de les ludoteques té un cost de 21,50 € l'any, tal com indica l'ordenança fiscal 2.11 que regula la taxa per serveis educatius.

    La taxa es paga pel dret d'accedir als serveis de la ludoteca. Un cop abonada no es retornarà, encara que l'usuari no faci ús dels serveis.

    S'aplicaran, amb justificació prèvia documental, les bonificacions següents i exempcions:

    Bonificacions: Les persones membres de famílies nombroses i de famílies monoparentals tenen una bonificació del 50%, que augmentarà al 75% si són de categoria especial. Per poder sol·licitar la bonificació, les famílies han d’estar empadronades a Lleida i no tenir cap deute amb l’Ajuntament.

    Exempcions: Gaudiran de l’exempció de la taxa les usuàries del servei d’acolliment i recuperació per a dones que es troben en situació de violència masclista i les seves filles i fills a càrrec.

    Seleccioneu un tràmit

Cinco Días
Expansión
EFE Emprende
CuatroCasas Telefonica

Empresa participante en Cuatrecasas ACELERA en colaboración con Telefónica Open Future.