Ayuntamiento de Tarragona

  • Espectacles públics o activitats recreatives de caràcter extraordinari

    Descripció

    Segons la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives i el Decret 112/2010, de 31 d'agost, Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives, algunes activitats es consideren de caràcter extraordinari.

    I. Llicència d’espectacles públics o activitats recreatives de caràcter extraordinari.

    Segons l'art. 42.1 de la llei 11/2009, es consideren en aquest grup les següents activitats:

    • Els espectacles públics i les activitats recreatives que es duen a terme esporàdicament en establiments oberts al públic que tenen llicència o autorització per a una activitat diferent de la que es pretén fer.
    • Els espectacles públics i les activitats recreatives que es duen a terme en espais oberts al públic o altres locals que, tot i no tenir la condició d’establiments oberts al públic amb llicència o autorització, compleixen les condicions exigibles per a dur-hi a terme els espectacles o les activitats.

    II. Comunicació prèvia d’espectacles públics o activitats recreatives de caràcter extraordinari.

    Segons l’art. 29.7.c de la llei 11/2009, es consideren en aquest grup les següents activitats:

    • Els espectacles públics i les activitats recreatives d'interès artístic o cultural amb un aforament reduït (menys de 150 persones), en el cas que es duguin a terme ocasionalment en espais oberts al públic o en qualsevol tipus d'establiments de concurrència pública.

    En aquests casos caldrà complir les següents condicions:

    • El local haurà de tenir la seva llicència o comunicació prèvia en vigor i actualitzada amb controls periòdics i controls inicials favorables.
    • L’aforament de l’actuació ha de ser INFERIOR a l’aforament màxim del local.
    • L’establiment no podrà tenir denúncies prèvies.
    • En el cas de tractar-se d’espectacles públics o activitats recreatives d’interès artístic consistents en actuacions en directe, aquestes tan sols es podran realitzar mitjançant la veu humana o instruments acústics, sense altaveus ni amplificadors (segons la definició de música de fons ambiental).

    En cas que no es compleixi algun dels condicionants anteriors, es tramitaria amb un règim de llicència d’espectacles públics i activitats recreatives de caràcter extraordinari.

    Exemples:

    • Exposició cultural o similar amb menys de 150 persones en un local (el qual haurà de complir tots els condicionants anteriors).
    • Conferència literària amb menys de 150 persones en un local (el qual haurà de tenir un aforament autoritzat superior a l’aforament de l’actuació).
    • Actuacions en directe mitjançant la veu humana o instruments acústics, sense altaveus ni amplificadors, en un bar amb llicència o comunicació prèvia (el qual haurà de complir tots els condicionants anteriors).

    III. Activitats excloses de tramitació.

    Segons la llei 11/2009 (art. 4.5), inclosa la modificació de la llei 5/2017, estarien en aquest grup:

    • Actes i celebracions privats o de caràcter familiar que no es duen a terme en establiments oberts al públic i que, per llurs característiques, no comporten cap risc per a la integritat dels espais públics, per a la convivència entre els ciutadans o per als drets de tercers.
    • Les activitats dutes a terme en exercici dels drets fonamentals de reunió i de manifestació.
    • Els actes i les celebracions de caràcter veïnal o associatiu, amb un aforament baix (150 persones) o mitjà (500 persones), que no es duen a terme en establiments oberts al públic inclosos en el catàleg establert per reglament, sempre que no comportin risc greu per a la seguretat de les persones, per als drets de tercers o per a la integritat dels espais públics, sens perjudici del que estableixin les ordenances municipals.
    • Totes les manifestacions festives que consten en el Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya (St. Magí i Sta. Tecla), sens perjudici del que estableixin les ordenances municipals.

    En tots els casos anteriors caldrà complir les següents condicions:

    • Que es tracti de festes privades (per a alumnes, socis, etc.)
    • Es facin a l’exterior (pati escola, jardins de les urbanitzacions, etc.) (si es realitzen en pavellons o espais tancats tramitarien llicència d’activitat extraordinària).
    • Tinguin menys de 500 persones.
    • No es realitzin en espai públic.
    • No comportin risc greu per a les persones.
    • No tinguin denúncies prèvies
    • No tinguin música o aquesta sigui reproduïda amb elements de petit format, de baixa intensitat i potència (música de fons ambiental).

    En cas que no es compleixi algun dels condicionants anteriors, es tramitaria amb un règim de llicència d’espectacles públics i activitats recreatives de caràcter extraordinari.

    Característiques bàsiques del tràmit:

    • Caldria posar l'actuació en coneixement de l’Administració mitjançant el Tràmit genèric.

    Exemples:

    • Festes del barri a les urbanitzacions privades, festes en escoles organitzades per escola o AMPAs, festes en clubs de tenis privats... (sempre i quan es compleixin els condicionants anteriors.

    NOTA IMPORTANT A LES ACTIVITATS EXCLOSES DE TRAMITACIÓ

    Es recorda que en cas d’estar exclòs de tramitar llicència o comunicació prèvia d’activitat extraordinària, els organitzadors d’aquests actes és recomanable que disposin, com a mínim, de la següent documentació:

    • Disposar dels contractes corresponents amb l’empresa instal·ladora de l’inflable (els quals haurien d’incloure el muntatge i els monitors).
    • Manuals d’instruccions de cadascuna de les atraccions (inflables) i certificat d’homologació.
    • Certificat tècnic corresponent al muntatge i instal·lació efectuada en el lloc d’emplaçament de l’escola, en el qual es faci constar, que el conjunt de l’atracció funciona correctament, que s’ha realitzat segons les instruccions i manuals de muntatge establerts pel fabricant i que es compleix amb la normativa vigent.
    • Caldria disposar d’una assegurança de responsabilitat civil amb els valors mínims que estableix el Decret 112/2010 (art. 80).
    • Farmaciola.
    • Extintor/s.
    • En cas que es disposi de diverses atraccions (inflables) o maquinària (grup electrògen, etc), caldria disposar d’un Certificat tècnic del global de l’espai (que inclogui atraccions, instal·lacions, etc..) on s’indiqui que es compleix amb la normativa vigent.

    Tramitació

    Tenint en compte els casos anteriors, s'estableixen els següents tipus de tramitació en funció de les característiques de l’activitat a desenvolupar. A cada punt disposeu de l'enllaç corresponent per dirigir-vos a la fitxa corresponent des d'on realitzar la tramitació:

    1. Llicència d’espectacles públics o activitats recreatives de caràcter extraordinària.
    2. Comunicació prèvia d’espectacles públics o activitats recreatives de caràcter extraordinària.
    3. Activitats excloses de tramitació: en aquest cas caldria posar l'actuació en coneixement de l'Administració mitjançant el Tràmit genèric.

    Tal com estableix l’annex I punt V del Decret 112/2010, es poden realitzar un nombre màxim de 12 espectacles o activitats recreatives de caràcter extraordinari a l’any.

    Qui el pot demanar

    La persona física o jurídica que vol realitzar qualsevol espectacle públic i/o activitat recreativa que es consideri de caràcter extraordinari segons l’indicat anteriorment o el seu representant legal. En aquest cas s'ha de declarar la representació amb la qual s'actua.

    Preu

    La taxa que estableixi l'ordenança fiscal.

    Mitjans de pagament

    Els que estableixi l'ordenança fiscal.

    Termini de presentació de documentació

    En les activitats sotmeses a règim de Llicència, per tal de donar compliment a l’article 114.1.d del Decret 112/2010, caldrà aportar la documentació amb una antelació mínima de 30 dies respecte a la data de la primera actuació.

    Documentació que cal aportar

    1. Formulari de sol·licitud de Llicència o formulari de Comunicació Prèvia d’espectacle públic o activitat recreativa de caràcter extraordinari, segons escaigui.
    2. Una memòria amb el contingut mínim següent:
      1. Identificació de l'espectacle públic o activitat recreativa per a la qual es sol·licita llicència.
      2. Data o dates i horari previst per a la realització.
      3. Nom, cognoms, adreça i telèfons de, com a mínim, dues persones responsables de la seva organització.
      4. Descripció breu de l'espectacle o activitat i del nombre màxim de persones que previsiblement assistiran o participaran en la seva realització amb indicació dels serveis o prestacions que se'ls oferiran.
      5. Indicació de les mesures adoptades, incloses la contractació del personal de seguretat privada i de control d'accés, i de les que convindria adoptar per part dels serveis municipals afectats, per tal de prevenir riscos per a la salut i la seguretat i per prevenir inconvenients o molèsties per a terceres persones interessades, en matèria de sorolls i trànsit.
      6. Declaració responsable de la persona titular o organitzadora on faci constar el compromís de contractació d'una d'assegurança de responsabilitat civil que cobreix el risc que pugui derivar-se de la seva organització i realització (segons les quanties mínimes del Decret 112/2010, de 31 d’agost).
      7. Identificació de la persona o persones titulars de l'establiment, recinte o espai obert i, en cas que no sigui la mateixa persona promotora o organitzadora, document que expressi la seva conformitat amb l'espectacle públic o amb activitat recreativa projectats.
    3. La documentació tècnica següent, signada per tècnic competent:
      1. Un anàlisi de la mobilitat que provocarà l’espectacle públic o activitat recreativa, amb previsió de mesures especials per afrontar les necessitats detectades, si escau, segons determina la normativa sobre regulació de la mobilitat generada (art. 35 del REPAR).
      2. Descripció dels serveis d’higiene i dels dispositius d’assistència sanitària que s’instal·laran (art. 47 i 48 del REPAR).
      3. Una valoració de l’impacte acústic de l’espectacle o de l’activitat recreativa i, si escau, de les mesures que s’adoptaran per prevenir-lo i minimitzar-lo.
      4. Memòria de seguretat en el cas d’activitats recreatives musicals amb un aforament superior a 150 persones (art. 42 del REPAR).
      5. Plànol de planta situant la/les zona/es on es vol/en realitzar l’acte/els actes extraordinari/s sol·licitat/s; amb indicació de la distribució, mobiliari, superfícies, lavabos i cabines de vàter, farmaciola, equips musicals, altaveus i altres, maquinària, instal·lacions i qualsevol altre element que es modifiqui o s’afegeixi.
      6. Documentació en matèria d’incendis:
        • Projecte tècnic en matèria d’incendis. Signat per tècnic o tècnica competent, amb el contingut mínim previst per la normativa vigent de prevenció i seguretat en matèria d’incendis.
        • Formulari SP01 i formulari SP02.


          Aquesta documentació és preceptiva cas que es modifiquin les condicions en matèria d’incendis definides a la documentació tècnica que va servir de base per a la concessió de la llicència / comunicació de l’establiment on es realitza l’acte extraordinari sol·licitat.

          Cas d’activitats extraordinàries realitzades en espais oberts i amb un aforament de fins a 500 persones, l’informe en matèria d’incendis el realitzarà el departament d’Enginyeria Industrial de l’Ajuntament.

          En d’altre cas aquest informe el realitzarà o bé l’Ajuntament per mitjà de les entitats col·laboradores de l’Administració prèviament autoritzades, o per l’Administració de la Generalitat, d’acord amb el que estableix l'article 23 de la llei 3/2010, de 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d’incendis, en establiments, activitats, infraestructures i edificis.

          Cas que l’informe en matèria d’incendis el realitzi una entitat col·laboradora, aquesta haurà de retornar al titular el projecte verificat amb segell identificatiu de la mateixa i un informe emès en sentit favorable conforme les condicions de seguretat en cas d’incendi són suficients.
      7. Qualsevol altra documentació que sigui exigible per la legislació sectorial aplicable a l’activitat.

    4. Autorització per a l’ocupació del domini públic, si cal i aquell pertany a una administració diferent de l’Ajuntament.
    5. En el cas d’espectacles públics i/o activitats recreatives de caràcter extraordinari que, segons tot l’indicat anteriorment, es trobin en un règim de Comunicació Prèvia, hauran d’aportar el corresponent Certificat on s’indiqui que l’activitat prevista compleix amb tots els condicionants establerts al punt 2 de l’apartat de “Descripció” d’aquesta mateixa fitxa i que es dóna compliment a tots els requisits establerts per la normativa vigent.

      En el cas d’espectacles públics i/o activitats recreatives de caràcter extraordinari que, segons tot l’indicat anteriorment, es trobin en un règim de Llicència, caldrà aportar els certificats i/o controls que s’indiquin a la pròpia resolució de llicència

    Normativa

    Més informació

    Departament d'Obertura d'Establiments
    Ajuntament de Tarragona
    Rambla Nova, 59
    43001 Tarragona
    Telèfon: 977 296 100

    Per a qüestions lingüístiques:


    Centre de Normalització Lingüística de Tarragona
    Pl. Imperial Tarraco, 1 2n
    43001 Tarragona
    Telèfon 977 243 527

    Documents

    Darrera actualització: 23/05/2019 11:47

  • Exempció d'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)

    Descripció

    Les persones jurídiques que hagin presentat l'alta de l'impost sobre activitats econòmiques si exerceixen alguna de les activitats previstes a l'article 82.1 e) i f) del Text refós de la Llei d'Hisendes locals o són Fundacions hauran de sol·licitar l’exempció d'aquest impost.

    Casos previstos en l'article 82.1 e) i f) del Text refós de la Llei d'Hisendes locals:

    • Els organismes públics d’investigació, els establiments d’ensenyament en tots els seus graus costejats íntegrament amb fons de l’Estat, de les comunitats autònomes o de les entitats locals, o per fundacions declarades benèfiques o d’utilitat pública, i els establiments d’ensenyament en tots els seus graus que, mancant-los l’ànim de lucre, estiguin en règim de concert educatiu, fins i tot si faciliten als seus alumnes llibres o articles d’escriptori o els presten els serveis de mitja pensió o internat i encara que per excepció venguin en el mateix establiment els productes dels tallers dedicats a l’esmentat ensenyament, sempre que l’import de la venda, sense utilitat per a cap particular o tercera persona, es destini, exclusivament, a adquirir matèries primeres o sostenir l’establiment.
    • Les associacions i fundacions de disminuïts físics, psíquics i sensorials, sense ànim de lucre, per les activitats de caràcter pedagògic, científic, assistencials i d’ocupació que duguin a terme per l’ensenyament, educació, rehabilitació i tutela de minusvàlids, encara que venguin els productes dels tallers dedicats a aquestes finalitats, sempre que l’import de la venda, sense utilitat per a cap particular o tercera persona, es destini exclusivament a adquirir matèries primeres o a sostenir l’establiment.

    Tramitació

    Qui l'ha de presentar
    Les societats que en tinguin dret.

    Quan es pot sol·licitar
    En el moment de presentar l'alta.

    Quin cost té
    És gratuït.

    Recursos que es poden interposar en contra: Reposició previ al contenciós administratiu en el termini d’1 mes davant de l’ òrgan que dictà l’acte

    Efectes del silenci administratiu: negatiu.

    Termini: 6 mesos

    Formes de tramitació

    • Tramitació telemàtica

      Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

      La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

      INSTRUCCIONS

      1. Entrar a l’ Oficina Virtual Tributària clicant l'enllaç o el botó "Tramitar amb certificat" al final d'aquesta fitxa.
      2. Seleccionar l’ opció "Presentar sol·licituds, recursos, declaracions i altres".
      3. Validar-se amb el certificat digital o sistema equivalent.
      4. Triar de la llista del desplegable "Presentar sol·licituds d’exempcions, bonificacions i altres beneficis fiscals – Activitats econòmiques".

      En cas d’actuar com a representant:

      1. Enregistrar els poders a l'Oficina virtual Tributària a l'apartat de "Presentar sol·licituds, recursos, declaracions i altres".
      2. Triar l’opció "Alta d’apoderament electrònic".
      3. Un cop introduïda la representació, si escau, que es detalla en el punt 1, es podrà presentar la declaració al mateix apartat seguint les instruccions anteriors.

    Documentació que cal aportar

    • Documentació escaient per fonamentar la petició.
    • Còpia NIF/CIF del titular en cas de representació.
    • Escriptura de poders o document públic, enregistrada en el REA (registre electrònic d'apoderament), accessible des de l'Oficina Virtual Tributària a l'apartat de presentació de sol·licituds, si escau.

    Normativa

    Normativa general

    Normativa específica

    Normativa municipal

    Més informació

    OMAC

    Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
    www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.
    Telèfon: 977 296 226
    Adreça electrònica: tributs@tarragona.cat

    Departament de l'Impost sobre activitats econòmiques (IAE)

    Pl. de la Font, 1
    43003 Tarragona
    Telèfon: 977 296 149
    Adreça electrònica: iae@tarragona.cat

    Darrera actualització: 04/02/2019 14:28

  • Exempció d'Impost sobre Béns Immobles (IBI)

    Descripció

    Estaran exempts (art. 62.1 del Reial Decret 2/2004) de l'IBI:

    • béns immobles propietat de l’Estat, comunitats autònomes i entitats locals quan estiguin afectes a la seguretat ciutadana i serveis educatius i penitenciaris.
    • Església Catòlica.
    • Creu Roja.
    • terrenys ocupats per línies de ferrocarrils i els edificis ubicats en els mateixos terrenys que estiguin dedicats a qualsevol indispensable per a l’explotació de les esmentades línies.

    Prèvia sol·licitud (art. 62.2 de l’esmentat Decret), també estaran exempts:

    • col·legis privats amb concert educatiu.
    • immobles declarats monument històric o d’interès cultural.
    • entitats no lucratives, d’acord amb la Llei 49/2002, i les que regulin en cada moment les ordenances fiscals municipals corresponents.

    D’altra banda, l’ordenança fiscal número 14 en el seu article 4 considera exempts els valors que s’emetin per quantia igual o inferior a 6€.

    Tramitació

    Qui ho pot sol·licitar?
    Els subjectes passius i els seus representants degudament acreditats.

    Quan ho pot sol·licitar?
    Durant tot l’any amb efectivitat a l’exercici posterior a aquell en què ho demana.

    Quin cost té?
    És gratuït.

    Quant tarda la tramitació?
    Tres mesos.

    Efectes del silenci administratiu: negatiu.

    Recursos que es poden interposar en contra: Reposició previ al contenciós administratiu en el termini d'un mes davant de l'òrgan que dicta l'acte

    Formes de tramitació

    • Tramitació telemàtica

      Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

      La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

    • Presencialment, en qualsevol de les Oficines Municipals d'Atenció Ciutadana (OMAC).

      Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
      www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.

    Documentació que cal aportar

    • Fotocòpia del DNI per a les persones físiques i del NIF per a les persones jurídiques
    • Documentació preceptiva en cada un dels supòsits que es plantegen en la descripció de l’exempció (ordenança fiscal 14) i a la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de Règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i d’incentius fiscals de mecenatge

    Normativa

    Darrera actualització: 21/01/2019 14:39

  • Exempció d'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) per a motocicletes amb antiguitat superior a 25 anys

    Descripció

    Bonificació del 100% de l’Impost de vehicles de tracció mecànica per les motocicletes amb una antiguitat superior a 25 anys.

    Tramitació

    Qui el pot demanar
    Aquells titulars de motocicletes que tinguin l'antiguitat indicada.

    Quan es pot sol·licitar
    Es pot sol·licitar en qualsevol moment, en el benentès que l'efectivitat és pel període impositiu següent al que es sol·licita.

    Quin cost té?
    És gratuït.

    Efectes del silenci administratiu: Desestimatori.

    Recursos que es poden interposar en contra: Reposició previ al contenciós administratiu en el termini d'un mes davant de l'òrgan que dicta l'acte

    Termini: 6 mesos

    Formes de tramitació

    • Tramitació telemàtica

      Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

      La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

      INSTRUCCIONS

      1. Entrar a l’ Oficina Virtual Tributària clicant l'enllaç o el botó "Tramitar amb certificat" al final d'aquesta fitxa.
      2. Seleccionar l’ opció "Presentar sol·licituds, recursos, declaracions i altres".
      3. Validar-se amb el certificat digital o sistema equivalent.
      4. Triar de la llista del desplegable "Sol·licituds d’exempcions, bonificacions i altres beneficis fiscals – Vehicles".
    • Presencialment, en qualsevol de les Oficines Municipals d'Atenció Ciutadana (OMAC).

      Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
      www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.

    Documentació que cal aportar

    • DNI/NIF i/o autorització, en el cas que actuï en nom d’una altra persona.
    • Fitxa tècnica / permís de circulació.

    Normativa

    Normativa general

    Normativa municipal

    • Ordenança fiscal número 19 reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica més recent publicada a la Seu electrònica de l'Ajuntament.

    Més informació

    OMAC

    Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
    www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.
    Telèfon: 977 296 226
    Adreça electrònica: tributs@tarragona.cat

    Departament de Vehicles

    Pl. de la Font, 1
    43003 Tarragona
    Telèfon: 977 296 089
    Adreça electrònica: vehicles@tarragona.cat

    Darrera actualització: 04/02/2019 14:27

  • Exempció de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) per persones amb mobilitat reduïda o vehicles a nom de persones amb discapacitat superior al 33%

    Descripció

    • Exempció de l’Impost de vehicles de tracció mecànica dels vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.
    • Exempció de vehicles matriculats a nom de persones amb discapacitat superior al 33%, per al seu ús exclusiu.

    Tramitació

    Qui el pot demanar

    • Les persones amb mobilitat reduïda a què es refereix la lletra A de l’annex II del Reglament General de Vehicles, aprovat per Reial Decret 2822/1998, de 23 de desembre (RCL 1999, 204, 427).
    • Els titulars de vehicles matriculats a nom de persones amb discapacitat superior al 33%, per al seu ús exclusiu. Aquesta exempció s’aplicarà mentre es mantinguin dites circumstàncies, tant als vehicles conduïts per persones amb discapacitat com als destinats al seu transport.

    Les exempcions previstes en els dos paràgrafs anteriors no resultaran aplicables als subjectes passius beneficiaris de les mateixes per més d’un vehicle, simultàniament.

    Quan es pot sol·licitar
    En el moment de matricular el vehicle, si es pretén que tingui efectivitat per l’any corrent. Si es demana amb posterioritat a la matriculació, l’efectivitat és pel període impositiu immediat següent. L’exempció s’aplica mentre es mantinguin les circumstàncies que donen lloc a dita exempció.

    Quin cost té
    És gratuït.

    Silenci administratiu
    Desestimatori.

    Formes de tramitació

    • Tramitació telemàtica

      Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

      La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

      INSTRUCCIONS

      1. Entrar a l’ Oficina Virtual Tributària clicant l'enllaç o el botó "Tramitar amb certificat" al final d'aquesta fitxa.
      2. Seleccionar l’ opció "Presentar sol·licituds, recursos, declaracions i altres".
      3. Validar-se amb el certificat digital o sistema equivalent.
      4. Triar de la llista del desplegable "Sol·licituds d’exempcions, bonificacions i altres beneficis fiscals – Vehicles".
    • Presencialment, en qualsevol de les Oficines Municipals d'Atenció Ciutadana (OMAC).

      Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
      www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.

    Documentació que cal aportar

    • DNI/NIF i/o autorització, en el cas que actuï en nom d’una altra persona.
    • Declaració responsable de l’ús exclusiu del vehicle.

    Normativa

    Normativa general

    Normativa específica

    Normativa municipal

    • Ordenança fiscal número 19 reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica més recent publicada a la Seu electrònica de l'Ajuntament.

    Més informació

    OMAC

    Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
    www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.
    Telèfon: 977 296 226
    Adreça electrònica: tributs@tarragona.cat

    Departament de Vehicles

    Pl. de la Font, 1
    43003 Tarragona
    Telèfon: 977 296 089
    Adreça electrònica: vehicles@tarragona.cat

    Impresos

    Darrera actualització: 04/02/2019 14:27

  • Finestreta Única Empresarial (FUE)

    Descripció

    L’Ajuntament de Tarragona s’ha adherit a la Finestreta Única Empresarial (FUE), per tal que els tràmits relacionats amb la implantació de les activitats es puguin realitzar de manera telemàtica, i per tal de donar compliment a la Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d'impuls de l'activitat econòmica.

    Tramitació

    Actualment, els tràmits que ofereix l'Ajuntament de Tarragona a la Finestreta Única Empresarial (FUE) són els següents:

    Seguiment

    Podeu accedir a la vostra Carpeta Ciutadana per tal de conèixer l'estat de la vostra tramitació. Per accedir-hi, cal que primer us autentiqueu mitjançant un certificat digital al següent enllaç: accés Carpeta Ciutadana.

    Més informació

    Departament d'Obertura d'Establiments
    Ajuntament de Tarragona

    Rambla Nova, 59
    43001 Tarragona
    Telèfon: 977 296 100

    Per a qüestions lingüístiques:

    Per a qüestions lingüístiques:
    Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya (text consolidat)


    Centre de Normalització Lingüística de Tarragona
    Pl. Imperial Tarraco, 1 2n
    43001 Tarragona
    Telèfon 977 243 527

    Darrera actualització: 23/05/2019 15:00

  • Fraccionament o ajornament de deutes d'imports de més de 3.000 €

    Descripció

    Quan concorrin dificultats transitòries que impedeixin efectuar el pagament en el termini establert es pot sol·licitar pagar-lo de forma fraccionada.

    Observacions: El fraccionament implica el pagament d'interessos de demora. L'interès aplicable serà el de demora que fixa anualment la Llei de pressupostos generals de l'Estat.

    Tramitació

    Criteris de concessió:

    • Els deutes d'import superior a 3.000 € i fins a 6.000 €: màxim entre 3 i 12 terminis mensuals.
    • Els deutes d’import superior a 6.000 € i fins a 18.000 €: màxim entre 12 i 18 terminis mensuals. Import mínim: 500 €/mes.
    • Els deutes d’import superior a 18.000 € i fins a 60.000m €: màxim entre 18 i 30 terminis mensuals. Import mínim: 1.000 €/mes.
    • Els deutes d’import superior a 60.000 €: màxim entre 30 i 60 terminis mensuals. Import mínim: 2.000 €/mes.

    Requisits:

    • Justificar les dificultats econòmico-financeres transitòries.
    • És obligatòria la domiciliació bancària dels pagaments.
    • S'ha de presentar garantia suficient quan l'import del deute sigui superior a 6.000 €.
    • Solament es podrà concedir un ajornament de pagament de deutes d'import superior a 3.000 € si es garanteix el deute amb aval bancari.

    Qui ho po sol·licitar?

    Qualsevol persona o entitat jurídica obligat al pagament de tributs o altres ingressos de dret públic amb l'Ajuntament de Tarragona.

    Quan ho pot sol·licitar?

    • En període voluntari: dins del termini voluntari de pagament del deute.
    • En període executiu: en qualsevol moment anterior a l'acord d'alienació dels béns embargats.

    Quin cost té?

    És gratuït

    Quant tarda la tramitació?

    Màxim: 6 mesos

    Efectes del silenci administratiu: negatiu

    Normativa

    Més informació

    Tresoreria
    Serveis Centrals, Economia i Hisenda
    Ajuntament de Tarragona
    Pl. de la Font, 1
    43003 Tarragona
    Telèfon: 977 296 100
    Adreça electrònica: tresoreria@tarragona.cat

    Impresos

    Darrera actualització: 28/06/2017 13:00

  • Fraccionament o ajornament de deutes d'imports menors de 3.000 €

    Descripció

    Quan concorrin dificultats transitòries que impedeixin efectuar el pagament en el termini establert, es pot sol·licitar pagar-lo de forma fraccionada.

    OBSERVACIONS:
    El fraccionament implica el pagament d’interessos de demora. L'interès aplicable serà el de demora que fixa anualment la llei de pressupostos generals de l'Estat.

    CRITERIS DE CONCESSIÓ:

    • Els deutes d'import comprés entre els 60 € i els 300 €: màxim 3 terminis mensuals.
    • Els deutes d’import superior a 300 € i fins a 2.000 €: màxim entre 3 i 8 terminis mensuals. Import mínim: 100 €/mes.
    • Els deutes d’import superior a 2.000 € i fins a 3.000 €: màxim entre 3 i 12 terminis mensuals. Import mínim: 250 €/mes.

    REQUISITS:
    Tenir dificultats econòmico-financeres transitòries.
    És obligatòria la domiciliació bancària dels pagaments.

    Tramitació

    Qui ho pot sol·licitar?
    Qualsevol persona o entitat jurídica obligada al pagament de tributs o altres ingressos de dret públic amb l'Ajuntament de Tarragona.

    Quan ho pot sol·licitar?
    En període voluntari: dins del termini voluntari de pagament del deute.
    En període executiu: en qualsevol moment anterior a l'acord d'alienació dels béns embargats.

    Quin cost té?

    És gratuït.

    Quant tarda la tramitació?

    Sempre que es reuneixin els requisits establerts per a la seva concessió, s’entendran concedits en el moment de la sol·licitud sense necessitat de resolució expressa.

    Documentació que cal aportar

    • Fotocòpia DNI, CIF, NIE
    • Document acreditatiu de la titularitat del compte bancari.
    • Documents que acreditin la representació, si escau.
    • Documentació acreditativa de les dificultats econòmico-financeres transitòries
      • Balanços (persones jurídiques)
      • Ingressos: nòmina, pensió, atur, ajuts, etc.
      • Despeses: hipoteca, préstecs, rebuts de col·legis, llum, aigua, etc.
      • Justificants bancaris

    Normativa

    Més informació

    Recaptació Voluntària
    Ajuntament de Tarragona
    Pl. de la Font, 1
    43003 Tarragona
    Telèfon: 977 296100
    Adreça electrònica: rvoluntaria@tarragona.cat

    Recaptació Executiva
    Ajuntament de Tarragona
    Adrià, 4 baixos
    43004 Tarragona
    Telèfon: 977 250106
    Adreça electrònica:rexecutiva@tarragona.cat

    Impresos

    Darrera actualització: 04/12/2018 14:07

  • INF01: Adequació de l'habitatge per al reagrupament familiar

    Descripció

    Aquest document serveix per a acreditar la adequació de l’habitatge en els procediments d’obtenció d’una autorització inicial de residència temporal per reagrupament familiar.

    Tramitació

    Qui ho pot sol·licitar?

    El sol·licitant de l'INFO1 és la persona estrangera que pretén reagrupar la seva família i ha de complir tres requisits:

    1. ser persona estrangera extracomunitària,
    2. ser major d’edat, i
    3. disposar d’una autorització de residència renovada o en procés de renovació.

    Si la persona interessada no compleix algun d’aquests tres requisits, l’ajuntament competent emetrà proposta desfavorable motivant-la en la inadequació de la sol·licitud.

    Hi ha excepcions (consultar a l'apartat de Normativa la Instrucció DGI/BSF/1/2013 per la qual s’estableixen els criteris generals per a l’elaboració dels informes d’estrangeria competència de la Generalitat de Catalunya.

    Quan es pot sol·licitar?
    Durant tot l'any.


    Quin cost té?
    Taxa municipal: 34,80 euros

    Documentació que cal aportar

    • Sol·licitud de la persona interessada
    • Passaport
    • Còpia de la Targeta d’Identificació d’Estranger

    Prèviament a la inspecció ocular, cal que la persona interessada acrediti documentalment la situació jurídica en base a la qual fonamenta la tinença de l’habitatge (títol de propietat, contracte de lloguer o altres).

    El títol que habilita per a l’ocupació de l’habitatge s’ha de referir a la persona sol·licitant (reagrupant) o bé al cònjuge o parella de fet, ascendents descendents de primer grau i línia directa.

    Títol de propietat:

    • Escriptura de propietat, degudament registrada al Registre de la Propietat, o en tot cas amb els tràmits iniciats.
    • Darrer rebut corresponent a algun dels subministres de l’habitatge.

    Contracte de lloguer:

    • Contracte de lloguer degudament enregistrat i amb dipòsit de fiança a l’Institut Català del Sòl (Incasol).
    • Darrer rebut del lloguer de l’habitatge.
    • Darrer rebut corresponent a algun dels subministres de l’habitatge.

      Cal que la vigència del contracte s’allargui, com a mínim, durant 12 mesos.


    Altres títols:

    • Situacions de tinença de l’habitatge, diferents del lloguer i la propietat, emparades en relacions contractuals o en la titularitat de drets reals que permetin l’ús de l’habitatge.

    Normativa

    Estatal:

    Més informació

    Unitat Tècnica d’Immigració i ciutadania - UTIC

    Adreça: Cr. Riu Onyar, 5-6, baixos
    43006 Tarragona
    Telèfon 977 55 00 31
    Adreça electrònica: utic@tarragona.cat

    Darrera actualització: 26/02/2019 13:40

  • INF02: Grau d’integració social per l’arrelament social

    Descripció

    Sol·licitud d'informe presentat per la persona estrangera no comunitària, major d'edat (o major de 16 anys amb autorització del representant legal) que tingui el domicili habitual en un municipi de Catalunya i en situació administrativa irregular, que pretengui tramitar una autorització de residència temporal per l'arrelament social.

    Tramitació

    Qui ho pot sol·licitar?

    El sol·licitant de l’INF02 és la persona estrangera que pretén regularitzar la seva situació administrativa i ha de complir tres requisits:

    1) ser persona estrangera no comunitària,
    2) ser major d’edat (o major de 16 anys amb autorització del representant legal),
    3) i trobar-se en situació administrativa irregular.


    Quan es pot sol·licitar?
    Durant tot l'any.


    Quin cost té?
    Taxa municipal : 18,80 euros

    Documentació que cal aportar

    Per a l’elaboració del document proposta és imprescindible que l’ajuntament faci una entrevista a la persona interessada, tenint en compte també la documentació original que acompanyi la sol·licitud.

    Documentació:

    1. Sol·licitud de la persona interessada.
    2. Passaport
    3. Còpia de la Targeta d’Identificació d’Estranger ( si s’escau)

    Per al document proposta cal tenir en compte les circumstàncies següents:

    1. Permanència a l’Estat espanyol. Cal acreditar un mínim 3 anys a l’Estat espanyol.

    2. Mitjans de vida. Cal acreditar els mitjans econòmics dels que disposa la persona sol·licitant: contracte de treball o exempció de contracte. En aquest darrer cas, l’exempció quedarà condicionada a que la persona sol·licitant acrediti, davant l’oficina d’estrangers corresponent, que disposa de mitjans de vida suficients.

    3. Vincles familiars. S’indicarà quin vincle té la persona interessada amb altres persones residents al país (s’especificarà el grau que pugui acreditar).

    4. Programes d’inserció sociolaborals i culturals. Realització de cursos, així com participació en activitats programades dins dels serveis d’acollida, municipals o comarcals, en que s’assoleixin coneixements laborals i/o coneixements de la societat catalana i del seu marc jurídic.

    5. Competència lingüística bàsica. En el transcurs de l’entrevista s’ha de valorar el grau de comunicació en català i castellà.

    Normativa

    Més informació

    Unitat Tècnica d’Immigració i ciutadania (UTIC)

    Adreça: Cr. Riu Onyar, 5-6, baixos
    43006 Tarragona
    Telèfons: 977 55 00 31
    Adreça electrònica: utic@tarragona.cat

    Darrera actualització: 09/03/2017 12:42

Cinco Días
Expansión
EFE Emprende
CuatroCasas Telefonica

Empresa participante en Cuatrecasas ACELERA en colaboración con Telefónica Open Future.