Ayuntamiento de Tarragona

  • Comunicació de crema de brancatge

    Descripció

    Comunicació de la crema de brancatge procedent de treballs agrícoles en el període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març (ambdós inclosos).


    Les persones que vulguin encendre foc en terrenys forestal o al 500m que els envolta ho han de notificar / comunicar a l’Ajuntament, segons normativa vigent.


    Tramitació

    Qui ho pot sol·licitar?
    Totes les persones que volen cremar les restes de brancatge procedent dels treballs agrícoles de finques del terme municipi de Tarragona.

    Quan ho pot so·licitar?
    Durant el període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març (ambdós inclosos).

    Quin cost té?
    És gratuït.

    Quant de temps tarda la tramitació?
    És immediat.

    Documentació que cal aportar

    • Fotocòpia del DNI
    • Sol·licitud correctament emplenada a l'EACAT, que s'ha de realitzar des de les oficines de Medi Ambient de l'Ajuntament

    Normativa

    Més informació

    Departament de Medi Ambient
    Ajuntament de Tarragona
    Rambla Nova, 59 3er
    43003 Tarragona

    Telèfon: 977 296 222
    Adreça electrònica: infoambient@tarragona.cat
    Horari d'atenció formulari EACAT - crema de brancatge: EXCLUSIVAMENT els dimarts i divendres de 9 a 14 h.
    Horari d'atenció al públic en general: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h

    Generalitat de Catalunya
    Departament d’Agricultura, Ramaderia,
    Pesca, Alimentació i Medi Natural
    Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat
    Subdirecció General dels Agents Rurals

    Telèfon informació: 012
    www.gencat.cat

    Documents

    Darrera actualització: 09/01/2019 13:05

  • Comunicació prèvia ambiental (Annex III)

    Descripció

    És el règim d’intervenció a través del qual les persones o empreses titulars d'una activitat, posen en coneixement de l’ajuntament fets o elements relatius a l’inici d’una activitat sota la seva responsabilitat, tot indicant els aspectes que la poden condicionar, i que s’acompanya dels documents necessaris per al seu exercici.

    Se sotmeten a aquest règim les activitats relacionades a l'Annex III de la Llei 20/2009, de 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats (LPCAA) i les activitats consistents en unitats tècniques mòbils de caràcter temporal associades a obres d’infraestructures públiques o privades, o a activitats de tractament de residus, o a instal·lacions similars de l’annex II de l’esmentada Llei, sempre que, com a activitats independents i per les seves característiques, no estiguin associades a un emplaçament fix ni tinguin la condició d’activitats estables.

    Requisits previs

    1. Informe urbanístic favorable. En cas que es vulguin utilitzar, per a un ús concret, edificacions existents construïdes sense un ús específic.
    2. Obtenció de la corresponent llicència o presentació de la comunicació prèvia d’obres quan procedeixi.
    3. Obtenció del control preventiu i certificació de l’acte de comprovació favorable en matèria d’incendis quan es tracti d’activitats incloses en el annexos 1 o 2 de la Llei 3/2010 .
    4. Disposar de la declaració d'impacte ambiental o d'informe d'impacte ambiental, en el cas que l'activitat se situï en un espai natural protegit.
    5. En cas d’activitats classificades al grup A o B del Catàleg d’activitats potencialment contaminants de l’atmosfera (CAPCA) segons la normativa vigent, caldrà presentar la corresponent autorització d’emissions per part del Departament de Territori i Sostenibilitat.
    6. Obtenció de la corresponent autorització d’abocaments d’aigües residuals a la llera pública o al mar, quan procedeixi. En el cas d’activitats que necessitin permís d’abocament a clavegueram, caldrà tramitar-lo de forma prèvia al comunicat de l’activitat.
    7. Obtenció de l’informe favorable del Departament competent en matèria de ramaderia sobre el pla de gestió de les dejeccions ramaderes si es tracta d’activitats ramaderes.
    8. En el cas de disposar d’instal·lacions d’il·luminació exterior de més de 5kW de potència caldrà acompanyar la comunicació d’una certificació acreditativa del compliment de les prescripcions en matèria de prevenció de la contaminació lumínica, lliurada per una entitat col·laboradora de l’Administració.
    9. Obtenció de les llicències, autoritzacions o concessions relatives a utilització o aprofitament de béns del domini públic, si escau.
    10. Obtenció de les certificacions o llicències específiques que, si és el cas, puguin exigir les normes sectorials per a l’exercici de l’activitat.
    11. Disposar de la pòlissa o el contracte d’assegurances o altres garanties que donen cobertura a la responsabilitat de l’activitat, si escau.
    12. Registrar-se al corresponent Registre municipal d’establiments minoristes d’alimentació, si escau.
    13. Haver realitzat el pagament de la corresponent taxa associada a aquest tràmit.

    NOTA: En el cas d’autoritzacions, llicències, informes o concessions corresponents a d’altres Administracions, caldrà aportar aquests documents al moment de realitzar el corresponent tràmit de comunicació prèvia.

    Tramitació

    Qui el pot demanar

    La persona física o jurídica que vol exercir una o diverses activitats en un mateix centre o establiment, o el seu representant legal. En aquest cas s'ha de declarar la representació amb la qual s’actua.

    Preu

    La taxa que estableixi l'ordenança fiscal.

    Mitjans de pagament

    Els que estableixi l'ordenança fiscal.

    Formes de tramitació

    • Tramitació telemàtica

      Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

      La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

    • Presencialment, en qualsevol de les Oficines Municipals d'Atenció Ciutadana (OMAC).

      Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
      www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.

    Documentació que cal aportar

    1. Comunicació prèvia ambiental d’acord amb el model normalitzat.
    2. Projecte tècnic justificatiu del compliment de la normativa aplicable, en format electrònic i signat digitalment per tècnic competent.
    3. Certificat tècnic acreditatiu de que l'activitat i les seves instal·lacions s’ajusten al projecte tècnic i compleixen tots els requisits legalment exigibles, en format electrònic i signat digitalment per tècnic competent.
    4. En matèria de prevenció d'incendis: Certificat de l’acte de comprovació favorable en matèria d’incendis emès per una entitat degudament acreditada, si es tracta d’activitats incloses als annexos 1 o 2 de la Llei 3/2010.
    5. En matèria de contaminació atmosfèrica, per a les activitats classificades al grup C del Catàleg d’activitats potencialment contaminants de l’atmosfera (CAPCA) segons normativa vigent:
      • Memòria tècnica que inclogui el contingut mínim establert pel Decret 139/2018.
      • Informe de control d'una entitat col·laboradora de l'Administració en matèria de medi ambient.
    6. Declaració de les dades que, segons la persona sol·licitant, gaudeixen de confidencialitat d'acord amb la legislació, amb especificació de la Llei en la qual s'empara, si escau.

    Normativa

    Més informació

    Departament d'Obertura d'Establiments
    Ajuntament de Tarragona
    Rambla Nova, 59
    43001 Tarragona
    Telèfon: 977 296 100

    Per a qüestions lingüístiques:

    Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya (text consolidat)

    Centre de Normalització Lingüística de Tarragona
    Pl. Imperial Tarraco, 1 2n
    43001 Tarragona
    Telèfon 977 243 527

    Impresos

    Darrera actualització: 23/05/2019 11:47

  • Comunicació prèvia d'establiments fixos oberts al públic d'espectacles públics i activitats recreatives ordinàries

    Descripció

    És el règim d’intervenció a través del qual la persona o empresa que vol posar funcionament un establiment fix obert al públic, d’espectacles públics o activitats recreatives ordinàries, ho posa en coneixement de l’Ajuntament i acompanya la documentació que acredita el compliment dels requisits que exigeix la normativa aplicable.

    Se sotmeten a aquest règim els establiments on es duen a terme activitats incloses al Decret 112/2010, de 31 d'agost, que aprova el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives que no es subjecten a llicència per aquest mateix Decret.

    Així mateix, caldrà tenir en compte el que estableix la taula realitzada per la Subdirecció General d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives i que s'adjunta al document d'Afectació i aplicació de la Llei de Simplificació.

    La comunicació prèvia es presenta un cop finalitzades les obres i les instal·lacions necessàries per obrir l'establiment o dur a terme l'activitat i prèviament al seu l'inici.

    Requisits previs

    1. L'activitat a desenvolupar ha de ser compatible amb el planejament urbanístic
    2. Obtenció de la corresponent llicència o presentació de la comunicació prèvia d'obres quan procedeixi.
    3. Obtenció del control preventiu i certificació de l'acte de comprovació favorable en matèria d'incendis quan es tracti d'activitats incloses en el annexos 1 o 2 de la Llei 3/2010.
    4. Disposar de la declaració d'impacte ambiental o d'informe d'impacte ambiental, en el cas que l'activitat se situï en un espai natural protegit.
    5. Obtenció de la corresponent autorització d’abocaments d’aigües residuals a la llera pública o al mar, quan procedeixi. En el cas d'activitats que necessitin permís d'abocament a clavegueram, caldrà tramitar-lo de forma prèvia al comunicat de l'activitat.
    6. En el cas de disposar d'instal·lacions d'il·luminació exterior de més de 5kW de potència caldrà acompanyar la comunicació d'una certificació acreditativa del compliment de les prescripcions en matèria de prevenció de la contaminació lumínica, lliurada per una entitat col·laboradora de l'Administració.
    7. Obtenció de les llicències, autoritzacions o concessions relatives a utilització o aprofitament de béns del domini públic, si escau.
    8. Obtenció de les certificacions o llicències específiques que, si és el cas, puguin exigir les normes sectorials per a l'exercici de l'activitat.
    9. Disposar de la pòlissa o el contracte d'assegurances o altres garanties que donen cobertura a la responsabilitat de l'activitat, si escau.
    10. Haver realitzat el pagament de la corresponent taxa associada a aquest tràmit

    NOTA: En el cas d'autoritzacions, llicències, informes o concessions corresponents a d'altres Administracions, caldrà aportar aquests documents al moment de realitzar el corresponent tràmit de comunicació prèvia.

    Tramitació

    Qui el pot demanar

    La persona física o jurídica que vol exercir una o diverses activitats en un mateix centre o establiment, o el seu representant legal. En aquest cas s'ha de declarar la representació amb la qual s’actua.

    Preu

    La taxa que estableixi l'ordenança fiscal.

    Mitjans de pagament

    Els que estableixi l'ordenança fiscal.

    Formes de tramitació

    • Tramitació telemàtica

      Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

      La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

    • Presencialment, en qualsevol de les Oficines Municipals d'Atenció Ciutadana (OMAC).

      Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
      www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.

    Documentació que cal aportar

    1. Comunicació prèvia d'establiments fixos oberts al públic d'espectacles públics i activitats recreatives ordinàries d’acord amb el model normalitzat.
    2. Projecte tècnic justificatiu del compliment de la normativa aplicable, en format electrònic i signat digitalment per tècnic competent.
    3. Certificat tècnic acreditatiu de que l'activitat i les seves instal·lacions s’ajusten al projecte tècnic i compleixen tots els requisits legalment exigibles, en format electrònic i signat digitalment per tècnic competent.
    4. En matèria de prevenció d'incendis: Certificat de l’acte de comprovació favorable en matèria d’incendis emès per una entitat degudament acreditada, si es tracta d’activitats incloses als annexos 1 o 2 de la Llei 3/2010.
    5. Registrar-se al corresponent Registre municipal d’establiments minoristes d’alimentació, si escau.
    6. Declaració de les dades que, segons la persona sol·licitant, gaudeixen de confidencialitat d'acord amb la legislació, amb especificació de la Llei en la qual s'empara, si escau.

    Normativa

    Més informació

    Departament d'Obertura d'Establiments
    Ajuntament de Tarragona
    Rambla Nova, 59
    43001 Tarragona
    Telèfon: 977 296 100

    Per a qüestions lingüístiques:

    Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya (text consolidat)

    Centre de Normalització Lingüística de Tarragona
    Pl. Imperial Tarraco, 1 2n
    43001 Tarragona
    Telèfon 977 243 527

    Impresos

    Darrera actualització: 23/05/2019 11:47

  • Comunicació prèvia d'obertura

    Descripció

    La Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l’activitat administrativa de l’Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d’impuls de l’activitat econòmica estableix dos tipus de tràmit diferent per a les activitats innòcues i de baix risc. Les activitats de baix risc seran les classificades a l’Annex 2 d’aquesta mateixa Llei 16/2015 i es tramitaran mitjançant el règim de comunicació prèvia (RC).

    Mitjançant la Comunicació prèvia d'obertura l'interessat posa en coneixement de l'administració l'inici d'una activitat econòmica de baix risc, de les incloses en l'Annex II de la Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d'impuls de l'activitat econòmica i acompanya el projecte i certificat tècnics necessaris per al seu exercici.

    Segons Decret municipal de data 01/10/2015, per tal d'unificar tràmits i per tal que quedin regulades, l'Ajuntament de Tarragona considera adient establir per a les activitats no incloses a les Lleis 16/2015, 20/2009 i 11/2009 ni a d'altres normatives sectorials, el règim de comunicació prèvia previst a la Llei 16/2015.
    Així doncs, totes les activitats “no classificades” seguiran aquest tràmit.

    Requisits previs

    1. L'activitat a desenvolupar ha de ser compatible amb el planejament urbanístic.
    2. Obtenció de la corresponent llicència o presentació de la comunicació prèvia d’obres quan procedeixi.
    3. Obtenció del control preventiu i certificació de l’acte de comprovació favorable en matèria d’incendis quan es tracti d’activitats incloses en el annexos 1 o 2 de la Llei 3/2010.
    4. Disposar de la declaració d’impacte ambiental o d'informe d'impacte ambiental, en el cas que l'activitat se situï en un espai natural protegit.
    5. Obtenció de la corresponent autorització d’abocaments d’aigües residuals a la llera pública o al mar, quan procedeixi. En el cas d’activitats que necessitin permís d’abocament a clavegueram, caldrà tramitar-lo de forma simultània al comunicat de l’activitat.
    6. En el cas de disposar d’instal·lacions d’il·luminació exterior de més de 5kW de potència caldrà acompanyar la comunicació d’una certificació acreditativa del compliment de les prescripcions en matèria de prevenció de la contaminació lumínica, lliurada per una entitat col·laboradora de l’Administració.
    7. Obtenció de les llicències, autoritzacions o concessions relatives a utilització o aprofitament de béns del domini públic, si escau.
    8. Obtenció de les certificacions o llicències específiques que, si és el cas, puguin exigir les normes sectorials per a l’exercici de l’activitat.
    9. Disposar de la pòlissa o el contracte d’assegurances o altres garanties que donen cobertura a la responsabilitat de l’activitat, si escau.
    10. Registrar-se al corresponent Registre municipal d’establiments minoristes d’alimentació, si escau.
    11. Haver realitzat el pagament de la corresponent taxa associada a aquest tràmit.

    NOTA: En el cas d’autoritzacions, llicències, informes o concessions corresponents a d’altres Administracions, caldrà aportar aquests documents al moment de realitzar el corresponent tràmit de comunicació prèvia.

    Tramitació

    Qui el pot demanar

    La persona física o jurídica que vol exercir una o diverses activitats en un mateix centre o establiment, o el seu representant legal. En aquest cas s'ha de declarar la representació amb la qual s’actua.

    Preu

    La taxa que estableixi l'ordenança fiscal.

    Mitjans de pagament

    Els que estableixi l'ordenança fiscal.

    Formes de tramitació

    • Tramitació telemàtica

      Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

      La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

    • Presencialment, en qualsevol de les Oficines Municipals d'Atenció Ciutadana (OMAC).

      Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
      www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.

    Documentació que cal aportar

    1. Comunicació prèvia ambiental d’acord amb el model normalitzat.
    2. Projecte tècnic justificatiu del compliment de la normativa aplicable, en format electrònic i signat digitalment per tècnic competent.
    3. Certificat tècnic acreditatiu de que l'activitat i les seves instal·lacions s’ajusten al projecte tècnic i compleixen tots els requisits legalment exigibles, en format electrònic i signat digitalment per tècnic competent.
    4. En matèria de prevenció d'incendis: Certificat de l’acte de comprovació favorable en matèria d’incendis emès per una entitat degudament acreditada, si es tracta d’activitats incloses als annexos 1 o 2 de la Llei 3/2010.
    5. Declaració de les dades que, segons la persona sol·licitant, gaudeixen de confidencialitat d'acord amb la legislació, amb especificació de la Llei en la qual s'empara, si escau.

    Normativa

    • Llei 16/2015, de 21 de juliol, de simplificació de l’activitat administrativa de l’Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d’impuls de l’activitat econòmica.
    • Decret municipal aprovat en data 01/10/2015 relatiu al tràmit que regularà les activitats no classificades.

    Més informació

    Departament d'Obertura d'Establiments
    Ajuntament de Tarragona
    Rambla Nova, 59
    43001 Tarragona
    Telèfon: 977 296 100

    Per a qüestions lingüístiques:

    Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya (text consolidat)

    Centre de Normalització Lingüística de Tarragona
    Pl. Imperial Tarraco, 1 2n
    43001 Tarragona
    Telèfon 977 243 527

    Impresos

    Darrera actualització: 23/05/2019 11:47

  • Consell de Cooperació Internacional i Solidaritat de la ciutat de Tarragona

    Descripció

    Qui som?

    El Consell Municipal de Cooperació Internacional i Solidaritat de Tarragona (CMCSIT) es un òrgan participatiu creat per l’Ajuntament en funció de l'acord aprovat per unanimitat en el ple municipal de 13 de maig de 1996 amb funcions consultives i assessores sobre els temes relacionats amb la Cooperació Internacional i la Solidaritat a la ciutat de Tarragona.

    L'objectiu essencial és fomentar processos de participació entre els diferents actors i agents de la ciutat que treballen en l'àmit de la solidaritat i la cooperació, així com en altres sectors interessats, a fi de coordinar actuacions encaminades a la defensa de la justícia social, el benviure dels pobles, els drets humans i la pau.

    Tramitació

    Qui ho pot sol·licitar?

    1. Entitats i associacions de la ciutat, que estiguin inscrites al Registre d'entitats i associacions municipals, que disposin d'un grup estable a la ciutat i que tinguin com a objectius específics la solidaritat internacional i la cooperació per al desenvolupament, la defensa de la pau i els drets humans.
    2. Entitats públiques vinculades al sector de la cooperació i la solidaritat.

    Documentació que cal aportar

    • Sol·licitud degudament emplenada, signada per la persona que representi legalment l'entitat i adreçada a l'alcaldia de l'Ajuntament, en què han de proposar la persona que assistirà al Consell i fins a dos suplents.

    La sol·licitud s’ha d’acompanyar de la documentació següent:

    • Opció a) Entitats i associacions de la ciutat que tinguin com a objectius específics la solidaritat internacional i la cooperació per al desenvolupament, la defensa de la pau i els drets humans:
      • Acta de la reunió feta per a l'elecció de les persones que representen l’entitat al Consell.
      • Memòria d'activitats que realitzen a la ciutat de Tarragona.
      • Memòria d’activitats i balanç econòmic anual de l’entitat
      • Certificat on hi consti el nombre de persones sòcies, voluntàries i col·laboradores que té a la ciutat de Tarragona

    • Opció b) Entitats públiques vinculades al sector de la cooperació i la solidaritat:
      • Cal que acreditin documentalment la vinculació a l’àmbit de la cooperació i la solidaritat.

    I

    Normativa

    Més informació

    Conselleria de Cooperació

    Adreça postal: Plaça de la Font, 1
    Adreça electrònica: cooperacio@tarragona.cat
    Telèfon: 977 296 100 (ext. 6520, 6523 i 6775)
    Horari d’atenció: De 9 a 14 hores
    www.cooperaciotarragona.cat

    Documents

    Impresos

    Darrera actualització: 15/04/2019 09:00

  • Consulta de dades de rebuts domiciliats

    Descripció

    Amb motiu de l’entrada en vigor de la normativa bancària europea SEPA, la informació facilitada per les entitats bancàries en els rebuts domiciliats s’ha vist sensiblement reduïda.

    Per aquest motiu l’Ajuntament de Tarragona posa a disposició dels contribuents aquesta eina de consulta mitjançant la qual es poden consultar les dades dels rebuts introduint el vostre NIF/CIF/NIE i el número de valor que consta en el rebut que us ha facilitat la vostra entitat bancària.
    També us podeu imprimir el detall del rebut corresponent al càrrec domiciliat.

    Podeu imprimir un duplicat dels vostres rebuts domiciliats en aquesta mateixa consulta.
    Per fer-ho heu de seleccionar l’opció "imprimir avís de domiciliació"

    Tramitació

    Quines consultes es troben disponibles?

    • Podeu consultar els vostres rebuts domiciliats dels tributs
    • Podeu sol·licitar el duplicat de qualsevol tribut de cobrament periòdic (segons calendari fiscal), el pagament del qual es trobi domiciliat.
      • Impost béns immobles urbana, rústica, característiques especials
      • Taxa recollida i eliminació d’escombraries
      • Impost de vehicles de tracció mecànica
      • Impost d’activitats econòmiques
      • Taxa gual/reserva d’espai
      • Taxes d’activitats econòmiques
    • Imprimir un duplicat del rebut domiciliat:
      Podeu imprimir un duplicat dels vostres rebuts domiciliats en aquesta mateixa consulta.
      Per fer-ho heu de seleccionar l’opció "imprimir avís de domiciliació"

    Més informació

    Ajuntament de Tarragona
    Oficina de Recaptació Voluntària
    Plaça de la Font, 1
    43003 Tarragona

    Adreça electrònica: rvoluntaria@tarragona.cat
    Telèfon: 977 296 126

    Darrera actualització: 01/02/2019 13:50

  • Consulta de domiciliacions existents

    Descripció

    Aquest tràmit permet consultar les domiciliacions bancàries existents del pagament d'impostos, taxes i preus públics municipals de pagament periòdic anual.

    Aquests són els tributs que es poden domiciliar:

    • Impost sobre Béns Immobles
    • Taxa de recollida i eliminació d'escombraries
    • Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica
    • Impost sobre Activitats Econòmiques
    • Taxa de guals/reserva d’espai
    • Taxes d’activitats econòmiques

    Tramitació

    Qui ho pot sol·licitar?
    Els contribuents de l’Ajuntament de Tarragona que tinguin tributs domiciliats.

    Quan ho pot sol·licitar?

    És permanent.

    Quin cost té?

    És gratuït.

    Quant tarda la tramitació?

    És immediat.

    Formes de tramitació

    • Tramitació telemàtica

      Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

      La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

    Documentació que cal aportar

    • Fotocòpia DNI

    Normativa

    Més informació

    Oficina de Recaptació Voluntària
    Ajuntament de Tarragona
    Plaça de la Font, 1
    43003 Tarragona

    Telèfon: 977 296100
    Adreça electrònica: rvoluntaria@tarragona.cat

    Darrera actualització: 11/01/2018 15:06

  • Consulta de les dades fiscals

    Descripció

    Consultar un domicili fiscal designat prèviament davant l’Ajuntament.

    Aquest domicili té efectes merament tributaris per la qual cosa qualsevol modificació que es faci (mitjançant l’opció Canvi d'adreça fiscal) tindrà efectes en tots els tributs que arribin de l'Ajuntament.

    S'ha de tenir en compte que la modificació de l’adreça fiscal no afecta l'empadronament. D'aquesta manera, si aquesta adreça és la mateixa d’on es resideix s'ha de demanar expressament en el moment de fer el canvi de padró d’habitants.

    Tramitació

    Qui ho pot sol·licitar?
    Tots els contribuents.

    Quan ho pot sol·licitar?
    Durant tot l’any i no tindrà efectes retroactius.

    Quin cost té?
    És gratuït.

    Quant tarda la tramitació?
    Per Internet, el canvi es realitza a l’instant de forma automàtica.
    Presencialment, a l'OAC el canvi es realitza a l’instant. En les OMAC es dóna trasllat de la petició al departament de Gabinet Tècnic Fiscal.

    Formes de tramitació

    • Tramitació telemàtica

      Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

      La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

    • Presencialment, en qualsevol de les Oficines Municipals d'Atenció Ciutadana (OMAC).

      Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
      www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.

    Normativa

    • L'article 48.3 de la Llei general tributària (LGT) estableix, per als obligats tributaris, l'obligació de comunicar el seu domicili fiscal, o el canvi d'aquest, a l'Administració tributària.
    • L'article 45.2 LGT pel que fa a la representació.

    Més informació

    A l'Oficina d'Atenció al Contribuent (OAC) i al Gabinet Tècnic Fiscal mitjançant els telèfons 977 296 226 i 977 296 236 respectivament. També podrà obtenir informació a través de l'adreça electrònica oac@tarragona.cat.

    Darrera actualització: 18/02/2019 12:38

  • Consulta de rebuts

    Descripció

    Conèixer els rebuts fiscals pendents, pagats i anul·lats que tramita l'Ajuntament.

    Aquests són els tributs que es poden consultar:

    • Impost sobre Béns Immobles (IBI)
    • Taxa de recollida i eliminació d'escombraries
    • Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM)
    • Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)
    • Taxa de guals / reserva d’espai

    Tramitació

    Qui ho pot consultar?
    Tots els contribuents.

    Quan ho pot consultar?
    És permanent.

    Quin cost té?
    És gratuït.

    Quant tarda la tramitació?
    Per Internet i presencialment, les dades es poden conèixer en el mateix moment que es fa la consulta.

    Formes de tramitació

    • Tramitació telemàtica

      Fent clic al botó "Tramitar" que trobareu al final d'aquesta fitxa. Si el tràmit requereix identificació, s'haurà d'utilitzar algun sistema de certificació digital vàlid.

      La tramitació telemàtica és obligatòria per relacionar-se amb l'Administració per a les persones jurídiques, entitats i demés subjectes previstos a l'article 14 de la Llei 39/2015.

    • Presencialment, en qualsevol de les Oficines Municipals d'Atenció Ciutadana (OMAC).

      Consulteu adreces i horaris al següent enllaç:
      www.tarragona.cat/lajuntament/tramits-i-serveis/atencio-ciutadana/omac.

    Documentació que cal aportar

    • Fotocòpia del DNI per a les persones físiques i del NIF per a les persones jurídiques
    • Si el domicili que consta en el DNI no coincideix amb el que demana com a domicili fiscal, caldrà acreditar-ho mitjançant document fefaent
    • El full de representació pels casos en què s'actuï en nom d’altri

    Normativa

    • L'article 48.3 de la Llei general tributària (LGT) estableix, per als obligats tributaris, l'obligació de comunicar el seu domicili fiscal, o el canvi d'aquest, a l'Administració tributària.
    • L'article 45.2 LGT pel que fa a la representació.

    Més informació

    A l'Oficina d'Atenció al Contribuent (OAC) i al Gabinet Tècnic Fiscal mitjançant els telèfons 977 296 226 i 977 296 236 respectivament. També podrà obtenir informació a través de l'adreça electrònica oac@tarragona.cat.

    Darrera actualització: 15/02/2019 13:57

  • Control d’aus urbanes: coloms i estornells

    Descripció

    L'Ajuntament de Tarragona, mitjançant el departament de Neteja Pública

    • Estableix plans de control integral d'aus
    • Informa els veïns i propietaris d'immobles sobre les mesures que cal adoptar per prevenir la proliferació d'aus
    • Col·loca gàbies de recollides de coloms en edificis públics i privats (amb accés i llocs)
    • Col·loca altaveus amb ultrasons als arbres dels espais públics per foragitar els estornells

    Qualsevol ciutadà de Tarragona pot denunciar i demanar col·laboració respecte aquest tema. El control d’estornells, però, es fa sota la direcció del Departament de Neteja Pública que és qui decideix la col·locació final dels aparells per qüestions tècniques. Per tant, el servei no funciona per petició directe de la ciutadania.

    Tramitació

    Qui ho pot sol·licitar?
    Qualsevol ciutadà de Tarragona pot denunciar i demanar col·laboració respecte aquest tema.

    Quan es pot sol·licitar?
    És permanent.

    Normativa

    Darrera actualització: 02/02/2018 09:48

Cinco Días
Expansión
EFE Emprende
CuatroCasas Telefonica

Empresa participante en Cuatrecasas ACELERA en colaboración con Telefónica Open Future.